• 'Alles over Harrie, Sjakie en Henk'
Wie wij zijn
De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank.
De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten zoals emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

De creatieve geesten achter De Vuilnismannen zijn Wouter Helmig en Pim van Ham. Sinds eind 2007 gaan deze enthousiaste muzikanten ook door het leven als Harrie en Sjakie. Als gevolg op het toenemende succes van De Vuilnismannen richten zij begin 2010 de VOF Trommelen op Rommel op. Op de werkvloer worden Harrie en Sjakie sinds 2008 versterkt met de energieke inbreng van Paul van der Heijden (alias Henk). Zowel in duo- als in als trio-vorm verzorgen De Vuilnismannen energieke interactieve performances en workshops door het hele land.


Wouter Helmig (alias Harrie) maakte dankzij een studiebeurs en eigen spaarcenten meerdere studiereizen naar Cuba (2002, 2005, 2008, 2011) en heeft zich ontwikkeld tot een specialist binnen de Afro-Cubaanse ritmiek. Bezit een eigen opname studio en heeft veel podiumervaring binnen de pop, jazz en latin. Wouter is tevens actief als producent van muziek(educatieve) projecten.

Favoriet Instrument: Prullenbak

Pim van Ham (alias Sjakie) studeerde in 2003 af aan het conservatorium te Rotterdam. Naast Vuilnisman actief als drummer, componist en frontman in zijn eigen band Rhinorino in binnen- en buitenland.

Favoriet Instrument: De Kliko

Paul van der Heijden (alias Henk) studeerde in 1995 af aan het conservatorium te Tilburg. Ruime ervaring met verscheidene klassieke en pop-ensembles, evenals projecten in het basis- en voortgezet onderwijs. Geeft slagwerkles op een muziekschool, is betrokken bij diverse theaterproducties en slaat werkelijk op alles.

Favoriet Instrument: De bezem
brulkikker ontwerp