• 'Alles over Harrie, Sjakie en Henk'
Wie wij zijn
De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank.
De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten zoals emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

De creatieve geesten achter De Vuilnismannen zijn Wouter Helmig en Pim van Ham. Sinds eind 2007 gaan deze enthousiaste muzikanten ook door het leven als Harrie en Sjakie. Als gevolg op het toenemende succes van De Vuilnismannen richten zij begin 2010 de VOF Trommelen op Rommel op. Op de werkvloer worden Harrie en Sjakie sinds 2008 versterkt met de energieke inbreng van Paul van der Heijden (alias Henk). Zowel in duo- als in als trio-vorm verzorgen De Vuilnismannen energieke interactieve performances en workshops door het hele land.


Harrie maakte dankzij een studiebeurs en eigen spaarcenten meerdere studiereizen naar Cuba en heeft zich ontwikkeld tot een specialist binnen de Afro-Cubaanse ritmiek.

Favoriet Instrument: Prullenbak

Sjakie is naast Vuilnisman actief als drummer en componist/ frontman in zijn eigen Rockband.

Favoriet Instrument: De Kliko

Henk slaat werkelijk op alles.

Favoriet Instrument: De bezem
brulkikker ontwerp